Na mijn master in Religiestudies (met een uitgebreide minor Filosofie) ben ik in 2008 gaan werken als researcher voor televisie. De eerste jaren bij de IKON, daarna bij een kleine producent, Nachtzon Media, en sinds 2017 als freelancer voor programma's van bijna alle publieke omroepen, zowel bij de omroepen zelf als bij producenten. Ik richt me met name op onderzoeksjournalistiek, geschiedenis, reflectie op de tijd waarin we leven en persoonlijke verhalen van mensen. Ik word blij van lastige onderzoeksprojecten waarin niet direct duidelijk is wat ik ga vinden. Check mijn linkedin voor een overzicht van wat ik allemaal gedaan heb. Een aantal programma's waar ik research voor gedaan heb:

Medialogica over Caroline van der Plas (inclusief longread). Winnaar De Loep 2022 voor het beste signalerende onderzoeksjournalistieke verhaal.

Ze Weten Alles Van Je (documentaireserie voor Videoland over de verdwijning van cybersecurityexpert Arjen Kamphuis)

De Olympische Weduwe (documentaireserie september 2022 over de ontvoering van Israƫlische sporters tijdens de Olympische Spelen van 1972).

Medialogica over Russische invloed in Afrika.

Radar

Danny Op Straat & Danny's Wereld

Verborgen Verleden van Nederland

De kast, de kerk en het koninkrijk (documentaire naar mijn eigen idee)

Onderstromen

Napoleon in Holland (ook script geschreven samen met regisseur Bas Vink)

De Kist & Adieu God (interviewprogramma's van de EO over de dood en religieuze opvoeding)

Grote denkers over de toekomst & 10 jaar na 9/11 (documentaireseries voor de IKON met filosofen en andere denkers als Charles Taylor, Zygmunt Bauman, Antjie Krog en Susan Neiman).


Naast televisie schrijf ik ook regelmatig voor kranten en tijdschriften, bijvoorbeeld voor Trouw, NRC, Tubantia, AD en ND en online voor bijvoorbeeld Radar en Zembla.


Op dit moment werk ik aan een onderzoeksjournalistieke verhalende podcast.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin